Adverteren

Welk formaat TV moet ik kopen?


Tips 11 Jan 2022
Welk formaat TV moet ik kopen?

Ben je op zoek naar een nieuwe TV maar weet je niet precies welk formaat je moet kopen dan kan dit artikel jou helpen om de juiste keuze te maken tussen de verschillende formaten televisies die je kunt kopen. Het meest verkochte TV en populaire formaat is de beste 65 inch TV maar de 55 inch TV wordt ook veelvuldig verkocht.

Op welke TV ga jij straks kijken naar je favoriete soap, serie of film? Of op welke TV speel jij straks de gaafste games?

Welk formaat TV kopen?

Om het juiste formaat TV te bepalen wordt vaak gekeken naar de afstand van de bank naar de plek waar je de TV wilt neerzetten. Uiteraard is dit een richtlijn voor het meest comfortabel formaat waar je altijd vanaf kunt wijken.

De verschillende afstanden van de bank naar de TV:
400 cm van de TV - 55 -> 65+ inch
350 cm van de TV - 48 -> 65 inch
300 cm van de TV - 43 -> 55 inch
250 cm van de TV - 40 -> 50 inch
tot 200 cm van de TV -> tot 43 inch

Hoe breed zijn de verschillende formaten televisies?

Een televisie grootte wordt aangeduid in inches. Deze afmeting is de diagonale schermafmeting wat de afstand tussen de linkerbovenhoek en de rechteronderhoek is. Dit is dus niet de breedte van de TV. De breedte kan dan ook bij iedere TV verschillen en is dus afhankelijk van de grootte van het scherm in inches maar ook de rand om het scherm van de TV.

De gemiddelde breedtes zijn:

32 inch -> 73 cm
43 inch -> 97 cm
49 inch -> 110 cm
55 inch -> 123 cm
65 inch -> 145 cm
75 inch -> 168 cm

Gebruikt een grotere TV ook meer stroom?

Ja gemiddeld gezien zal een grotere TV iets meer stroom verbruiken. In de specificaties van de TV die je wilt aankopen kun je het stroomverbruik terugvinden. Je hebt ook zeker energiezuinige grote televisies. Om een voorbeeld te geven gebruikt een 65 inch TV die dagelijks 4 uur aan staat ongeveer 35 euro aan stroom. Een energiezuinige TV van 43 inch gebruikt ongeveer 11 euro per jaar.

Hier zit dus zeker wel een verschil in maar als je graag TV kijkt kunnen we ons voorstellen dat het niet zoveel uit maakt. Het kijken naar een te kleine TV is ook niet altijd prettig en zeker niet als je een fanatiek TV kijker of gamer bent.

Netflix series voor vrouwen
Internet 15 Jul 2020

Netflix series voor vrouwen

Artikel plaatsen?

Gemakkelijk uw artikel plaatsen op onze website? Dat kan direct en vandaag nog online!

Artikel plaatsen